Siirtyminen toiselta palveluntarjoajalta meille

1 Tilaa Webhotellipaketti
Tilatessa valitse siirretäänkö domain webkoti.com:lle vai hallinoit itse domainia eli muutetaan vain nimipalvelimet(katso alla kohta "Domain").

Jos domain siirretään niin ilmoita tilatessasi valtuutusavain (tai voit ilmoittaa sen myöhemmin).
Huomaa että domainin siirto kestää yleensä useita päiviä, joten siirto kannattaa aloittaa mahdollisimman pian.
Siirto ei muuta domainin nimipalvelimia, joten nykyisellä palveluntarjoajallasi oleva sivusto on käytössä kunnes nimipalvelimet asetetaan osoittamaan Webkodin palvelimelle.

1.2 Saat maksusi jälkeen tilisi tiedot/tunnus ja salasanan

1.3 Siirrä sivuston tiedostot, tietokannat ja sähköpostit (kts. alla olevia ohjeita)

-------------------------------------------------------------------------------
Jos olet siirtymässä joltain toiselta palveluntarjoajalta meille niin me voimme auttaa siirrossa.

Kuten alla on mainittu on siirto erittäin helppo jos nykyisellä palveluntarjoajallasi on myös käytössä cPaneeli (katso alla kohta 2).
Jos näin ei ole niin voimme todennäköisesti silti auttaa siirrossa (emme voi taata että siirto onnistuu, mutta lupaamme tehdä parhaamme). Avaa tukipyyntö ja pyydä siirtoapua.
Muista ilmoittaa kaikki tarvittavat tiedot jotka tarvitaan siirron suorittamiseen, tiedostojen siirtoon yleensä FTP yhteys, ja tietokantojen siirtoon phpMyAdmin tai vastaava.
Sähköposteja emme valitettavasti pysty siirtämään, mutta voimme toki luoda tarvittavat sähköpostilaatikot palvelimelle.
-------------------------------------------------------------------------------
1. Domain
Kun teet tilausta niin sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

1.a. "Haluan siirtää omistamani verkkotunnuksen teille."
Tämä tarkoittaa että domainin ylläpito siirtyy meille.
Tilattaessa tarvitaan valtuutusavain (voit ilmoittaa sen myös myöhemmin).

1.b. "Muutan olemassa olevan verkkotunnuksen nimipalvelimet"
Teet itse muutokset domainin nimipalvelimiin, joilla domain ohjataan Webkodin palvelimelle.
Tilauksen jälkeen saat tiedon nimipalvelimista laskun yhteydessä.
-------------------------------------------------------------------------------
2. cPanel
Jos nykyisessä webhotellissasi on käytössä cPanel niin siirto käy erittäin helposti.
Teet vain cPanelissa täyden varmuuskopion ja kun se palautetaan Webkodin palvelimella tuloksena on täydellinen kopio nykyisestä sivustostasi kaikkine tiedostoineen, tietokantoineen ja sähköposteineen.
Ohjeen täyden varmuuskopion tekemiseen cPanelissa löydät täältä.

Avaa heti tukipyyntö ja ilmoita että haluat cPanel varmuuskopion palautettavaksi.
Meiltä saat täydet ohjeet.
-------------------------------------------------------------------------------
2.1 Muu kuin cPaneeli käytössä
Jos nykyisessä webhotellissa ei ole käytössä cPaneelia niin siirto täytyy tehdä manuaalisesti.
Kaikki ei välttämättä onnistu.

2.2 Tiedostot
Sivuston tiedostot siirretään palvelimelle FTP:llä.

2.4 Sähköpostit
Kysy nykyiseltä palvelun tarjoajaltasi ohjeita.

2.4 Tietokannat
Kysy nykyiseltä palvelun tarjoajaltasi ohjeita.
-------------------------------------------------------------------------------
3 Domainin nimipalvelimien muuttaminen
Kun kaikki on siirretty ja todettu toimivaksi niin on aika muuttaa domainin nimipalvelimet osoittamaan Webkodin palvelimelle.
Jos domain on siirretty meille niin avaa tukipyyntö jossa pyydät ko. muutosta.
Jos hallitset domainia itse niin voit tehdä muutoksen itse.

Kun nimipalvelimet on muutettu niin sivuston liikenne ja sähköpostit alkavat jonkin ajan kuluttua ohjautua Webkodin palvelimelle. Tämä muutos kestää noin 1 - 24 tuntia, ja tuona aikana osa liikenteestä ohjautuu edellisen palveluntarjoajasi palvelimelle ja osa Webkodin palvelimelle.
  • 6 käyttäjistä hyötyivät artikkelista